Prognoza do nedjelje: Minusi, kiša, snijeg...

Radiosarajevo.ba
Prognoza do nedjelje: Minusi, kiša, snijeg...
AA / Ilustracija
Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne lokalno može pasti malo kiše, a iznad 700 metara nadmorske visine povremeno i slab snijeg. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, od poslijepodnevnih sati i jugo.

U Hercegovini slaba do umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

U petak će biti umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 1 do 6, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu od 8 do 13 stepeni.

U subotu, postupno naoblačenje sa zapada koje će uvjetovati kišu. Padom temperatura, kiša će u Bosni postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Snijeg se najprije očekuje u sjeverozapadnim područjima, a tokom dana i u centralnim djelovima. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 1 do 6, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 8 do 11 stepeni.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, u centralnim i istočnim područjima sa slabim snijegom. Tokom dana, bez padavina i postupno rezvedravanje. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 1 do 5, a najviša dnevna od 1 do 6, na jugu od 8 do 11 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije