Prof. Anto Domazet objasnio Schmidtu zamke Vučićevog poštivanja teritorijalnog integriteta BiH

4
Radiosarajevo.ba
Prof. Anto Domazet objasnio Schmidtu zamke Vučićevog poštivanja teritorijalnog integriteta BiH
Foto: Radiosarajevo.ba / Anto Domazet

Ekonomski stručnjak Anto Domazet na svom Facebook profilu komentirao je susret visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je održan u četvrtak, 4. aprila, u Beogradu.

Njegovu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

"Gdje ste to čuli, gospodine Schmidt?

Sve je izgledniji ovaj scenarij o budućnosti Luke Modrića

Sve je izgledniji ovaj scenarij o budućnosti Luke Modrića

Dobar i otvoren razgovor sa predsjednikom Vučićem. Razgovarali smo o svim aktuelnim temama u Bosni i Hercegovini sa akcentom na RS. Cijenim konstantnu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH predsjednika Vučića”, kazao je visoki predstavnik Christian Schmidt nakon razgovora sa predsjednikom Vučićem 4.4.2024. u Beogradu.

Nevjerojatna naivnost Visokog predstavnika. Vučić nikada nije dao podršku suverenitetu BiH, on konstantno ističe podršku teritorijalnom integritetu BiH, što znači da je tretira kao teritoriju, ali ne i kao državu koja nad tom teritorijom ostvaruje puni suverenitet. To nije slučajno jer Vučić drži da suverenitet u BiH treba da imaju entiteti i nešto skrivenije, poneka država iz susjedstva.

Gdje ste to čuli, gospodine Šmit? “Dobar i otvoren razgovor sa predsjednikom Vučićem. Razgovarali smo o svim aktuelnim...

Posted by Anto Domazet on Thursday, April 4, 2024

Dajte nam neki dokaz da nismo u pravu.

Umjesto da energično tražite poštovanje suvereniteta BiH, vi povlađujete licemjernim političarima i ohrabrujete ih u svom destruktivnom djelovanju na osovini Republika Srbija -
Republika Srpska.

Christian Schmidt nakon sastanka s Vučićem: 'Cijenim njegovu podršku teritorijalnom integritetu BiH'

Christian Schmidt nakon sastanka s Vučićem: 'Cijenim njegovu podršku teritorijalnom integritetu BiH'

PS. Nakon ove moje objave pročitao sam na portalu raport.ba izjavu Vučića sa istog tog sastanka: “Naglasio sam da se Srbija snažno zalaže za dobrosusjedske odnose, saradnju i stabilnost, kao i poštovanje međunarodnog javnog prava, koji su neophodni preduslov za svaki dalji ekonomski i društveni napredak. Ponovio sam našu nedvosmislenu podršku Dejtonskom mirovnom sporazumu, kojim se ujedno poštuju i teritorijalni integriteti BiH i Republike Srpske u okviru BiH”.

Dakle, opet samo teritorijalni integritet, a ni riječi o suverenitetu BiH", napisao je Anto Domazet.

Kako je protekao susret Schmidta i Vučića u Beogradu možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije