Produžen pritvor osumnjičenima za smrt pješaka u Sarajevu

2
Radiosarajevo.ba
Produžen pritvor osumnjičenima za smrt pješaka u Sarajevu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Privođenje Subašića i Balićevca

Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor za još dva mjeseca Aldinu Subašiću zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi.

Pritvor će biti produžen i Almiru Baličevcu zbog krivičnog djela pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela.

Pritvor može trajati do 08. decembra 2020. godine ili do druge odluke suda, navode iz Kantonalnog tužilaštva.

Podsjetimo, Aldin Subašić se sumnjiči da je 10. septembra 2020.godine u večernjim satima vozeći neregistrirani automobil VW Tuareg u sarajevskom naselju Boljakov potok, usmrtio jednog pješaka, dok je drugi zadobio lakše povrede.

Nakon toga je pobjegao s mjesta nezgode zajedno sa Almirom Baličevcem koji je bio na mjestu suvozača, koji se sumnjiči da je pomogao da se prikriju tragovi, odnosno, skinu registarske oznake sa automobila kojim je osumnjičeni Subašić prouzrokova saobraćajnu nezgodu.

Baličevac je od ranije poznat policiji, a u januaru ove godine za njim je bila raspisana potjernica MUP-a KS, po nalogu Općinskog suda u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije