Produžen pritvor Delimustafiću, Cerić i Hadžić za tri mjeseca

Fena
Produžen pritvor Delimustafiću, Cerić i Hadžić za tri mjeseca
Anadolija / Alija Delimustafić
Kantonalni sud u Sarajevu, na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, produžio je pritvor za tri mjeseca osumnjičenima Aliji Delimustafiću, Lejli Cerić i Suadi Hadžić, koji su uhapšeni u akciji Pravda.

Glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić naglasila je kako "pritvor osumnjičenima može trajati do 17. maja ili nove odluke suda".

Delimustafiću je pritvor produžen zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i prikrivanje dokaza te opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Cerić je pritvor produžen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i prikrivanja dokaza te opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, dok je Hadžić pritvor produžen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i prikrivanja dokaza.

Akcija "Pravda" provedena je u novembru i u okviru nje uhapšeno je 20 osoba koje se sumnjiče za krivična djela organiziranog kriminala, a u vezi sa zloupotrebom položaja, povredom zakona sudije, pranjem novca i prevarom.

Na osnovu međunarodne potjernice koja je raspisana prema naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, a na zahtjev Tužilaštva KS-a, osumnjičeni Alija Delimustafić je uhapšen 21. decembra prošle godine u Karlovcu, i to u autobusu koji je saobraćao na relaciji Rijeka - Zagreb.

Delimustafić je predat 5. januara organima Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije