Produžen pritvor 50-godišnjaku koji je pokušao ubiti ženu

Radiosarajevo.ba
Produžen pritvor 50-godišnjaku koji je pokušao ubiti ženu
FOTO: Arhiv / Ilustracija
Zbog pokušaja ubistva bivše supruge, osumnjičenom A. M. iz Brčkog produžen je pritvor za još dva mjeseca.

Pritvor je produžen na prijedlog Tužilaštva Distrikta zbog opasnosti da će dovršiti krivično djelo, navodi se u saopćenju Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor 50-godišnjaku koji mu je ranije određen zbog sumnje da je prije mjesec dana u ovom gradu pokušao ubiti bivšu suprugu. 

Prije isteka pritvora koji mu je u trajanju do mjesec dana određen odmah nakon hapšenja, Tužilaštvo je predložilo produženje ove mjere jer su ustvrdili da i dalje egzistiraju razlozi koji opravdavaju boravak osumnjičenog u pritvoru, a koji se sastoje u opasnosti da će dovršiti pokušano krivično djelo.

Istraga u ovom predmetu odnosi se na slučaj od 3. jula ove godine kada je osumnjičeni nožem pokušao lišiti života bivšu suprugu u njenom stanu u Brčkom, a koja je nakon nekoliko udaraca uspjela pobjeći u dvorište.

Određivanjem i produženjem pritvora potvrđena je osnovana sumnja da je A.M. tako pokušao ubiti oštećenu, te ugrozio sigurnost njenih susjeda koji su ga u tome spriječili.

S tim u vezi Tužilaštvo Distrikta nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu usmjerenu na dokazivanje krivičnih djela Ubistvo – u pokušaju iz člana 163. stav (1) i Ugrožavanje sigurnosti iz člana 180 stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije