Problem s registracijom vozila: IDDEEA treba pripremiti potvrdu koja se izdaje umjesto stikera

Radiosarajevo.ba
Problem s registracijom vozila: IDDEEA treba pripremiti potvrdu koja se izdaje umjesto stikera

Građani Banje Luke od danas ne mogu registrirati vozila.

Iz CJB Banja Luka saopćili su kako "stiker naljepnica" više nema, a da oni čekaju dalje poteze Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH – IDDEEA. Više o temi na ovom linku:

Banja Luka: Građani ne mogu registrovati vozila - šta sad?

 

Podsjećamo vas da je portal Radiosarajevo.ba kontaktirao IDDEEA-u gdje su se pozvali na zaključak Vijeća ministara BiH, s kraja prošle godine, te nas uputili na Ministarstvo za komunikacije i promet Bosne i Hercegovine.

U ovom ministarstvu razgovaramo sa Zoranom Andrićem koji za naš portal kaže da je posve nejasno zašto IDDEEA navodi da njih kontaktiramo kada je zaključak Vijeća ministar jasan, a da je Ministarstvo posljednjeg dana decembra završilo svoju obavezu. Na potezu je sada – IDDEEA.

Ovdje vas podsjećamo na zaključak Vijeća koji izgleda ovako:


Iz Ministarstva smo još 31. decembra 2015. poslali instrukciju svim MUP-ovima u državi da po isteku stikera izdaju potvrde koje treba pripremiti IDDEEA. To znači da agencija treba postaviti potvrdu na informacioni sistem, a službenici je preuzeti sa sistema i izdaju. Ne vidim spornu stvar i zaista ne znam gdje je i zašto nastao problem“, govori naš sagovornik.

Otkriva nam kako je odlučeno i kako će se formirati Ekspertna grupa koja će se baviti ovim pitanjem, no ponovo napominje kako potvrde priprema agencija.

Dakle, situacija je vrlo jasna, kako kaže Zoran Andrić.

Na potezu je – IDDEEA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije