Probijen tunel Bijela Vlaka

Radiosarajevo.ba
Probijen tunel Bijela Vlaka

Za Dan državnosti BiH, danas je probijen tunel Bijela Vlaka na poddionici Zvirovići-Kravice. Na probijanju tunela, čija je dužina oko 400 metara, radile su domaće kompanije.

"JP Autoceste FBiH poklanjaju građanima BiH za Dan državnost još jedan uspješno završeni objekt na Koridoru Vc. Istrajat ćemo u našem radu, a završetak tunela Bijela Vlaka je pokazatelj da uspješno ostvarujemo planirane ciljeve", izjavio je direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić.

Poddionica Zvirovići-Kravice dio je najjužnije dionice autoceste koridora Vc od Počitelja do Bijače, u okviru koje je izgrađen i međunarodni granični prijelaz Bijača.

Spomenuta poddionica duga je oko pet kilometara, a na njoj se, pored tunela Bijela Vlaka, grade i dva mosta Studenčica i Trebižat te vijadukt Pavlovići.

Poddionica Zvirovići-Kravice bit će završena i puštena u promet sredinom iduće godine, saopćeno je iz JP Autoceste FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije