Prnjavor: Neki putevi neprohodni, voda ušla u dvorišta zatvorena i škola

Radiosarajevo.ba
Prnjavor: Neki putevi neprohodni, voda ušla u dvorišta zatvorena i škola
FOTO: Facebook / Poplava u Banjalučkoj ulici U Prnjavoru

Na području općine Prnjavor usljed obilnih i neprestanih padavina iz korita su se izlile rijeke Lišnja i Ukrina, otežan je saobraćaj na pravcu Prnjavor-Banjaluka, a voda je ušla i u nekoliko domaćinstava.

Kako kažu mještani najkritičnije je u naselju Ratkovac, na samom ulazu u Prnjavor, kao i u Banjlučkoj ulici koja se nalazi nedaleko od tog mjesta.

"Rijeka Lišnja se izlila u Banjalučkoj ulici u prigradskom naselju Ratkovac gdje su zaplavljena tri objekta. Saobraćaj se na magistralnom putu Banja Luka- Prnjavor u Ratkovcu, kod Sofrića, odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom", precizirao je Srni šef Civilne zaštite Općine Prnjavor Zdenko Tupajić.

Rijeka Ukrina je u Kulašima poplavila jedan pomoćni objekat, dok su u Prisoju dvije kuće poplavljene, a jedna zaplavljena. Također, zbog izlivanja Ukrine neprohodan je put Muse – Brestovo, a u školi u Kulašima obustavljena je nastava jer mnogi učenici nisu mogli da dođu do škole.

Mještani Ratkovaca, Kulaša i još nekih naselja u Pranjavoru strahuju da bi moglo da se ponovi ono što ih je zadesilo 2014. godine, dok je u samom centru i gradskim naseljima za sada uglavnom sve u redu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije