Privrednici žele ulagati u Srebrenicu

Radiosarajevo.ba
Privrednici žele ulagati u Srebrenicu

U povodu inicijative ministra za rasljene osobe i izbjeglice u Vladi Federacije BiH Adila Osmanovića i nedavno održane tematske sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na temu „Stanja raseljenih osoba i izbjeglica, iskazanih potreba i budućih mjera Federalnog Ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice“, danas (28. februara) je u Sarajevu održan sastanak čelnika SDA sa grupom renomiranih bh. privrednika.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Sulejman Tihić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović, potpredsjednik Narodne skupštine RS Ramiz Salkić te predsjednik uprave Razvojne banke FBiH Ramiz Džaferović. Grupu privrednika predstavljali su vlasnici kompanija „Luxor“, „Drina plast“, „Robot comerc“, „Alma-ras“, „Velbos“ i „Rattan sedia“.

Razgovaralo se o realizaciji zajedničke inicijative/poziva Federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Razvojne banke FBiH, prema kojoj su privrednicima, zainteresovanim za ulaganja u širu okolinu Srebrenice i RS-a osigurana kreditna sredstva.

Realizacija projekta je u završnoj fazi i rezultiraće otvaranjem novih proizvodnih pogona i proširenjem kapaciteta uz zapošljavanje oko 500 novih radnika, istaknuto je tokom sastanka.

Kako je saopšteno iz SDA, privrednici su izrazili interesovanje sa ulaganje u Srebrenici.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije