Privedeno 35 navijača, povrijeđeno sedam policajaca

Radiosarajevo.ba
Privedeno 35 navijača, povrijeđeno sedam policajaca


U sukobu navijača Željezničara i Borca koji se dogodio u mjestu Oborci kod Donjeg Vakufa  povrijeđeno je sedam policajaca koji su pratili navijačke skupine i sedam navijača.

Navijači Borca 'Lešinari' putovali su u Sarajevo gdje njihov klub gostuje Olimpicu, dok su navijači Željezničara 'Manijaci' išli gledati svoj tim na gostovanju kod prijedorskog Rudara.

Sukob većih razmjera spriječili su pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Od sedam povrijeđnenih navijača, dva su bila teško povrijeđena i oni su odmah nakon ukazane pomoći u JU Bolnica Travnik transposrtovani u Sarajevo na KCUS.

Glasnogovornica KCUS Biljana Jandrić potvrdila je za Radiosarajevo.ba da su tri osobe (godišta 1979, 1988. i 1991) dovezene na KCUS sa teškim tjelesnim povredama. Dvojica povrijeđenih sa teškim povredama glave nalaze se na Klinici za neurohirurgiju. 

U travničkoj bolnici u poslijepodnevnim satima ljekarski timovi imali su pune ruke posla jer su sanitetska vozila neprestano stizala iz pravca Donjeg Vakufa i dovozila povrijeđene u ovoj masovnoj tuči, piše Dnevni avaz.

Ovaj list piše da je ukupan broj privedenih učesnika u ovom incidentu 35, kao i da je sukob navijačkih skupina Manijaci i Lešinari bio dogovoren. 

O slučaju je obavješteno i Kantonlno tužilaštvo u Travniku, a vinovnici ovog incidenta privođeni su u Policijske stanice u Donjem Vakufu i Travniku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije