Privedena advokatica Vasvija Vidović

14
L. Memčić
Privedena advokatica Vasvija Vidović
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vasvija Vidović

*Ažurirano u 23:30 nakon što je advokatica Senka Nožica u izjavi za portal Radiosarajevo.ba lično demantirala da je privedena. U prvoj verziji teksta bila je citirana izjava ministra Nenada Nešića, koji je tvrdio da je privedena i advokatica Nožica.

Nakon što su bivši direktor OSA-e Osman Mehmedagić i predsjednik Suda BiH Ranko Debevec uhapšeni i privedeni, u prostorijama SIPA-e privedena je advokatica Vasvija Vidović, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Informaciju je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

Admir Čavalić o novoj aukciji trezorskih zapisa: Zašto se zadužuje Federalna vlada?

Admir Čavalić o novoj aukciji trezorskih zapisa: Zašto se zadužuje Federalna vlada?

Vidović je privedena zbog sumnje da je počinila krivično djelo pomoć izvršiocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Nezvanično, Vidović je pokušala iz SIPA-e iznijeti jedan od mobilnih telefona Ranka Debevca na čiji je poziv došla danas u prostorije SIPA-e kako bi ga zastupala.

Podsjetimo, predsjednik Suda Bosne i Hercegovine Ranko Debevec i bivši direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić uhapšeni su danas u akciji SIPA-e pod sumnjom da su počinili krivična djela zloupotreba položaja i krivotvorenje isprave.

Mehmedagić i Debevec uhapšeni su po nalogu Tužilaštva BiH, a obojica se trenutno nalaze u prostorijama SIPA-e u Istočnom Sarajevu. Debevec je uhapšen u jednom sarajevskom restoranu, a Mehmedagić nešto kasnije na drugoj lokaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije