Pritvor za policajca-ubicu, traži se rigorozna kazna

Radiosarajevo.ba
Pritvor za policajca-ubicu, traži se rigorozna kazna

Federalna uprava policije (FUP), uz izraze saučešća porodici ubijene Amile Sabljić, ističe da je zločinački čin Enesa Muslića težak i sraman te traži njegovo rigorozno kažnjavanje.

Zašto vlast šuti oko ubistva u Mostaru

Muslić je počinio težak zločin, lišio života mladu osobu, svojim činom nanio je nenadoknadiv gubitak za porodicu ubijene, ovim činom nanešena je i šteta ugledu časnog policijskog poziva za svu policijsku strukturu FBiH, navodi se  današnjem saopćenju FUP-a, koje je prenijela Fena.

Iz FUP-a podsjećaju da je ubistvo Amile Sabljić, rođene 7. maja 1987. u Čapljini, od 7. aprila u Mostaru, izvršio Muslić (rođen 1975. u Sarajevu), mlađi inspektor FUP-a koji je bio na dužnosti šefa smjene za zaštitu federalnih objekata u Mostaru. Muslić je na ovoj dužnosti bio od 15. februara 2010, a kao policijski službenik radio je od 3. novembra 1993:

„Muslić je kritične noći bio po redovnom rasporedu na dužnosti, u smjeni od 19.00  do  7.00 sati; oko pola noći je samovoljno napustio radno mjesto, te se u uniformi i sa službenim pištoljem uputio u nepoznatom pravcu u Mostaru. 

Rekonstrukcijom događaja utvrđeno je da se Muslić našao sa Amilom Sabljić, sa kojom je bio u vezi, te je, najvjerovatnije iz ljubomore i u stanju psihičke poremećenosti, Amilu lišio života pucajući iz službenog pištolja.“

Enes Muslić je odmah nakon izvršenja djela lišen slobode: protiv njega je podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubojstva, određena mu je mjera pritvora, suspendiran je s dužnosti i u toku je postupak utvrđivanja prestanka radnog odnosa.

Muslić se, objavili su mediji, brani šutnjom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije