Pritvor za dvije osobe zbog organizovanog kriminala

Radiosarajevo.ba
Pritvor za dvije osobe zbog organizovanog kriminala


Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog o zatvaranju dvije i određivanje zabrane napuštanja boravišta jednoj osobi zbog oranizovanog kriminala, ubistva i teškog razbojništva.

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za T. V. (1977) iz Sarajeva, državljanina BiH, i M. M. (1975) iz Bijeljine, također državljanina BiH.

Oni su lišeni slobode 10. aprila u jutarnjim satima i predati Tužilaštvu BiH, gdje ih je, u svojstvu osumnjičenih osoba, ispitao nadležni tužilac.

Određivanje mjere pritvora, između ostalog, predloženo je zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi mogli ponovo počiniti djela koja im se stavljaju na teret.

Nakon ispitivanja osumnjičenog B.S. (1978), postupajući tužilac je odlučio da Sudu BiH uputi prijedlog za određivanje mjera zabrane napuštanja boravišta i zabrane putovanja, kao i mjere povremenog javljanja određenom državnom organu.

Tužilaštvo BiH i policijske agencije nastavljaju aktivnosti i istragu u ovom predmetu s ciljem podizanja optužnice protiv osumnjičenih osoba, saopćeno je iz te institucije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije