Pripremite topliju odjeću: Stiže nam kiša s pljuskovima, evo i do kada će padati

Radiosarajevo.ba
Pripremite topliju odjeću: Stiže nam kiša s pljuskovima, evo i do kada će padati
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Stiglo zahlađenje i kiša

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme sa kišom. Ponegdje uz kišu registrovana je i grmljavina. 

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 8, Ivan Sedlo 14, Bihać, Drvar i Sanski Most 15, Bugojno, Gradačac, Jajce, Livno, Prijedor i Tuzla 16, Bijeljina, Brčko i Sarajevo 17, Grude, Široki Brijeg, Srebrenica i Zenica 18, Zvornik 19, Stolac 21, Mostar i Trebinje 22, Neum 24 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Nevrijeme stiglo na Balkan: Slovenija pod vodom, Istru pogodilo 20.000 munja u dva sata

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Do kraja dana, padavine će oslabiti, a mjestimično i prestati. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegoivni na momente i pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od 20 do 26 stepena. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 21 stepen. 

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Promjenljive i nestabilne vremenske prilike, kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće povremeno jače tegobe. Pri tome će, uz osvježenje u vidu nižih temperatura, ipak biti ugodnije, osobito tokom jutra i večeri. Opšta slika biće nešto ljepša na jugu zemlje.

Objavljena je i prognoza do kraja radne sedmice:

4. septembar - srijeda - umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne, u centralnim i jugozapadnim područjima sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 16, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveroistoku do 30 stepeni.

5. septembar - četvrtak - umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima kiša se očekuje ponegdje u sjevernim područjima. Tokom dana, kiša, se očekuju i u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 19 do 25, na jugu i istoku do 30 stepeni.

6. septembar - petak - pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, ponegdje u sjevernim područjima sa kišom. Tokom dana, kiša se očekuje ponegdje i u centralnim djelovima. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu do 28 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije