Pripremite se za promjenu vremena, stiže već sutra

0
Radiosarajevo.ba
Pripremite se za promjenu vremena, stiže već sutra
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo / Ilustracija
Jutros je našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica, Drvar 9; Jajce 10; Bugojno, Sanski Most 11; Bihać, Ivan-sedlo, Livno, Tuzla 12; Gradačac, Sarajevo-Bjelave 14; Stolac, Zenica 15; Široki Brijeg 16; Mostar 17 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, na normali je i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima u Bosni se očekuju pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab na jugu i jugozapadu zemlje jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni. Dnevna temperatura od 20 do 24, na jugu do 27 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima očekuju se pljuskovi. Dnevna temperatura oko 23 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika je relativno povoljna. Prijepodnevni sati će biti ugodniji, potom bi, usljed porasta temperatura i južine, kod hroničnih bolesnika moglo doći do djelimičnog jačanja tegoba. Osjetljivim osobama preporučuje se suzdržavanje od težih aktivnosti u drugom dijelu dana, a obzirom na duže sunčane intervale, neophodno je povesti računa o zaštiti od UV zračenja. Također, poželjno je laganije se odjenuti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Objavljena je prognoza za petak i za vikend:

U petak 28.05.2021., u Bosni u prvom dijeulu pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku dana postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima i dio prijepodneva očekuje se kiša i pljuskovi sa grmljavinom. U Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima na sjeveru Hercegovine su mogući pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu od 20 do 26 °C.

U subotu 29.05.2021., jutro sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i u večernjim satima u Bosni je moguća kiša. Jutarnja temperatura od 7 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 17 do 22, na jugu od 23 do 28 °C.

U nedjelju 30.05.2021., pretežno oblačno vrijeme sa kišom poslije podne i u večernjim satima. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 17, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 26 °C.

U ponedjeljak 31.05.2021., pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 16 do 21, na jugu do 24 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije