Pripremite se za promjenu vremena, kišu i grmljavinu: Srećom, neće dugo trajati

Radiosarajevo.ba
Pripremite se za promjenu vremena, kišu i grmljavinu: Srećom, neće dugo trajati
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište
Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 10 stepeni, Sokolac 12, Ivan-sedlo 13, Bugojno, Livno i Široki Brijeg 14, Jajce i Sanski Most 15, Bihać, Drvar, Sarajevo, Tuzla i Zvornik 16, Grude i Zenica 17, Trebinje 18, Mostar 19, Banja Luka, Gradačac i Neum 20 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni nešto sunčanije prije podne, a tokom dana umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini većinom malo do umjereno oblačno i sunčano. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29 stepeni.

U Sarajevu sunčanije prije podne, tokom dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima se očekuju pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 26 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nestabilno vrijeme, praćeno povremenim padavinama, loše će djelovati na hronične bolesnike. Moguće su meteopatske reakcije u vidu reumatskih bolova, malaksalosti, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Negativni uticaj promjene više će doći do izražaja u Bosni i na sjeveru Hercegovine.

Objavljena je prognoza do petka:

Čekaju se rezultati obdukcije nakon misteriozne smrti poznate srbijanske voditeljice

Čekaju se rezultati obdukcije nakon misteriozne smrti poznate srbijanske voditeljice

ZA 18. maj 2020 (Srijeda)., u Bosni umjereno do pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima prije podne. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu do 28 stepeni.

ZA 19. maj 2020 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu do 26 stepeni.

ZA 20. maj 2020 (Petak)., U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 8, na jugu zemlje do 12, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije