Pripremite se za kratkotrajni pljusak danas: Objavljena prognoza za narednu sedmicu

Radiosarajevo.ba
Pripremite se za kratkotrajni pljusak danas: Objavljena prognoza za narednu sedmicu
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Ljeto u Sarajevu, juli 2019.

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. 

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 14, Bjelašnica i Bugojno 15, Ivan Sedlo 16, Livno i Srebrenica 17, Sanski Most i Sarajevo 18, Prijedor i Tuzla 19, Banja Luka, Bihać, Bijeljina i Grude 20, Široki Brijeg i Trebinje 21, Brčko, Doboj, Mostar i Neum 22, Gradačac 25 stepeni.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i krajem dana, postupni porast oblačnosti u sjevernim područjima, može uvjetovat i kratkotrajnu kišu. Vjetar slab na momente i umjeren jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 35 stepeni. 

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni. 

Uz povoljne biometeorološke prilike i duže sunčane intervale većina populacije će se osjećati ugodnije. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. U najtoplijem dijelu dana poželjno je reducirati aktivnosti, obzirom da će biti vruće, uz pojačan osjet sparine. Također, preporučljivo je ponašati se u skladu sa uputama nadležnih službi, naročito rizične grupe stanovništva poput hroničnih bolesnika, starijih, trudnica i djece.

Objavljena je prognoza i za prva tri dana naredne sedmice: 

22. juli - Ponedjeljak -u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima padavine se očekuju u sjevernim područjima. Tokom dana, padavine se očekuju i u centralnim djelovima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Razvojem oblačnosti može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje i do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 33, na jugu zemlje i do 35 stepeni.

23. juli - Utorak - u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje i do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31, na jugu do 33 stepena.

24. juli - Srijeda - u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u istočnim područjima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje i do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31, na jugu do 33 stepena, navodi se u prognozi Federalnog Hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije