Pripremite se na nove pljuskove i grmljavinu: Objavljena prognoza do subote

1
Radiosarajevo.ba
Pripremite se na nove pljuskove i grmljavinu: Objavljena prognoza do subote
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Kišni ponedjeljak u Sarajevu

Jutros dosta magle i niske naoblake ima u centralnim i istočnim područjima. U ostatku zemlje je pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Sokolac 11; Drvar 13; Ivan-sedlo i Livno 14; Bihać, Bugojno i Široki Brijeg 15; Jajce, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 16; Doboj, Zenica i Zvornik 18; Banja Luka i Bijeljina 19; Gradačac 20; Mostar i Trebinje 22; Neum 24°C.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana sa lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. U Hercegovini veći dio dana pretežno sunčano. U poslijepodnevnim satima lokalni pljusk je moguć na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

U Sarajevu niska naoblaka u jutarnjim satima. Tokom dana sunčanije uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27°C.

Meteorolog Bakir Krajinović objavio prognozu: Šta nam donosi kraj ljeta, kakva će biti jesen?

Meteorolog Bakir Krajinović objavio prognozu: Šta nam donosi kraj ljeta, kakva će biti jesen?

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nastavlja se period relativno nepovoljnih biometeoroloških prilika, uslovljen nestabilnim vremenom i čestim pljuskovima. Ljudi osjetljivi na vremenske promjene tokom dana mogu biti lošije raspoloženi i osjećati manjak energije. Prema kraju dana, nepovoljna uticaj vremena će slabiti.

Objavljena je prognoza do subote:

U četvrtak 01.09.2022., oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne se očekuju intenzivnije padavine. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 °C. 

U petak 02.08.2022., pretežno oblačno vrijeme. Postepeno smanjenje naoblake prema kraju dana. U ranim jutarnjim satima u većem dijelu zemlje se očekuje kiša i lokalni pljuskovi. U Bosni, u ostatku dana, povremeno je moguća slaba rosulja. U Hercegovini poslije podne lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 21, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 29 °C. 

U subotu 03.08.2022., umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije