Pripremite kišobrane i topliju garderobu: U BiH stiže novi snijeg. Evo šta nas čeka do vikenda

0
Radiosarajevo.ba
Pripremite kišobrane i topliju garderobu: U BiH stiže novi snijeg. Evo šta nas čeka do vikenda
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno je registrovana slaba kiša.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica 2; Sokolac 4; Drvar 6; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 7; Bugojno, Doboj, Ivan Sedlo, Jajce, Livno, Sarajevo i Zenica 8; Grude i Trebinje 11; Stolac 12; Mostar 13; Neum 14°C.

Danas prije podne pretežno oblačno vrijeme, lokalno može pasti malo kiše u jutarnjim satima. Kratkotrajno smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Novo naoblačenje tokom noći na srijedu. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14°C.

Najavljen snijeg, dijelove Bosne i Hercegovine će pogoditi obilnije padavine

Najavljen snijeg, dijelove Bosne i Hercegovine će pogoditi obilnije padavine

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Usljed pritjecanja toplijeg zraka i povremenih padavina, kod većine meteoropata moguće su reakcije na promjenu, pretežno u vidu glavobolje, lošijeg raspoloženja, dekoncentracije, nesanice. Hronični bolesnici trebali bi umanjiti aktivnosti. Pri tome će natprosječno visoke temperature za ovaj mjesec, djelimično umanjiti efekte nestabilnog vremena.

Objavljena je prognoza do petka:

U srijedu, 16.11.2022., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Prije podne kiša uglavnom na području Hercegovine i slabije padavine na području Krajine i jugozapadu Bosne. U drugom dijelu dana padavine se šire na cijelu zemlju. Vjetar slab južnog smjera. Tokom noći na četvrtak vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C. 

U četvrtak, 17.11.2022., prije podne oblačno sa prolaznom kišom sa zapada prema istoku zemlje. U jutarnjim satima prestanak padavina prvo na području Krajine, a do sredine dana i u ostalim područjima. Na vrhovima planina će padati i snijeg. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. 

U petak, 18.11.2022., u Bosni i Hercegovini se očekuje novo naoblačenje koje će usloviti kišu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije