Pripadnicima OSBiH po 310 KM

Radiosarajevo.ba
Pripadnicima OSBiH po 310 KM

Vlada Federacije BiH donijela je na današnjoj sjednici u Sarajevu Odluku kojom se za 1.499 pripadnika Oružanih snaga BiH koji su otpušteni i penzionisani 2010. godine dodjeljuje novčana podrška od po 310 KM za prvi, drugi i treći mjesec 2013. godine. Sredstva za ovo bit će osigurana iz ovogodišnjeg Budžeta FBiH.

Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje je zadužen da Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata dostavi sve neophodne podatke za isplatu novčane podrške.

"Nakon što se usvoji Zakon o penzionisanju pod povoljnijim uslovima pripadnika odbrambeno-oslobodilačkog rata, a u skladu sa anexom Pisma namjere s MMF-om, ova novčana podrška će biti u cijelosti refundirana od strane krajnjih korisnika, na način i po dinamici koji će biti naknadno utvrđeni", saopšteno je iz Vlade FBiH.

Drugom današnjom odlukom je Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida Odbrambeno-oslobodilačkog rata odobreno izdvajanje iz Tekuće rezerve Vlade ukupno 464.690 KM sredstava potrebnih za ove namjene za januar, a bit će donesene istovjetne odluke i za februar i mart ove godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije