Pripadnici specijalne policije ponovo u Kruščici

Fena
Pripadnici specijalne policije ponovo u Kruščici
Pripadnici specijalne policije od jutros su ponovno u naselju Kruščica, općina Vitez, čiji mještani već mjesec i pol protestiraju protiv izgradnje hidroelektrana, potvrdio je jedan od stanovnika ovog naselja Muris Đelilović.

On je kazao kako se, u blizini mjesta na kojem dežuraju mještani Kruščice, nalazi veći broj specijalaca te da trenutno ne poduzimaju nikakvu konkretnu akciju.

I iz MUP-a SBK-a su potvrdili da su pripadnici specijalne policije u Kruščici, ali tvrde da je riječ o redovnoj kontroli.

"Situacija je za sada uredna i pripadnici specijalne policije su tu čisto zbog pripravnosti, jer obilaze teren. Nisam informiran da imaju neke konkretne zadatke", kazao je Hasan Hodžić iz Operativnog centra MUP-a SBK-a.

Stanovnici Kruščice protestiraju protiv izgradnje dviju hidroelektrana koje su planirane na rijeci Kruščici, a kada su prošli mjesec blokirali put sprječavajući prolaz izvođačima radova za jednu od hidroelektrana, intervenirali su pripadnici specijalne policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije