Pripadnici MUP-a KS dijelili maske građanima Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Pripadnici MUP-a KS dijelili maske građanima Sarajeva
Foto: Radiosarajevo.ba / Ervin Karavdić i Almir Pobrić bili su vrijedni

Pripadnici MUP-a KS danas su u Sarajevu, ispred BBi centra, dijeli zaštitne maske građanima.

Podsjetimo, od jučer je u BiH ukinut policijski sat i umnane su mjere za mlađe od 18 i starije od 65 godina u borbi protiv koronavirusa, no nadleži pozivaju na oprez i da BiH i dalje predstoji borba protiv COVID-19.

Vrijedni pripadnici MUP-a KS Ervin Karavdić i Almir Pobrić prolaznicima su podijelili više od 100 zaštitnih maski, upozoravajući one koji ih nepravilno drže da to poprave. 

Sve to je pratila i ekipa portala Radiosarajevo.ba. Jedan od onih koje smo sreli bio je i Zijad Švrakić, bivši nogometaš Fudbalskog kluba Sarajevo

Na prijedlog ministra, ministar i policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo donijeli su zajedničku odluku da danas jedan broj naših policijskih službenika bude zadužen određenim brojem maski, te da iste podijele građanima prilikom vršenja svojih poslova i zadataka na terenu.

"Cilj ove akcije je da građani i policija ojačaju međusobnu saradnju i povjerenje, jer naša uloga u društvu nije samo represivnog, već i preventivnog karaktera, obzirom da je policija u obavezi da štiti i služi našim građanima, što smo i bezbroj puta dokazali kroz dosadašnji rad i djelovanje policije Kantona Sarajevo", kazao je Mirza Hadžiabdić, iz Odjela za odnose s javnošću policije MUP KS. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije