Primljeni polaznici osnovne obuke za profesionalnu vojnu službu

Radiosarajevo.ba
Primljeni polaznici osnovne obuke za profesionalnu vojnu službu


Danas su u Centar za osnovnu obuku Zapovjedništva obuke i doktrine OSBiH u Pazariću kod Sarajeva primljeni polaznici osnovne obuke u sklopu 12. generacije kandidata za profesionalnu vojnu službu, potvrđeno je Feni u Ministarstvu obrane BiH.

Tri stotine kandidata za prijem u profesionalnu vojnu službu, koji su "prošli" odgovarajuće provjere i specijalističke preglede, će nakon prihvaćanja i određenih administrativnih procedura pristupiti tromjesečnoj obuci, fokusiranoj na temeljna znanja i vještine u skladu s misijom OSBiH.

Ove godine bi trebalo biti otpušteno 947 vojnika iz profesionalne vojne službe, odnosno OSBiH, uslijed dostizanja starosne granice (35. godina), odnosno isteka profesionalnih ugovora.

Stoga se aktivnosti na pomlađivanju OSBiH u kategoriji vojnika nastavljaju, a u toku su odgovarajuće procedure za formiranje naredne, 13. generacije kandidata za prijem u profesionalnu vojnu službu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije