Prilika za sve: Pošte Slovenije traže 20 poštara u BiH, plaće gotovo 1.000 eura

Radiosarajevo.ba
Prilika za sve: Pošte Slovenije traže 20 poštara u BiH, plaće gotovo 1.000 eura
Pošte Slovenije, posredstvom Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, u našoj zemlji traži 20 poštara/pismonoša.

Kako je navedeno u oglasu objavljenom 13. februara, Pošta Slovenije nudi bh. radnicima ugovor na određeno radno vrijeme od 12 mjeseci, uz bruto plaću od 955,89 eura. Ipak, napominju, smještaj za radnike nije osiguran.

Pošte Slovenije radnike u BiH traži po osnovu važećeg Sporazuma o zapošljavanju između Republike Slovenije i BiH, a ovakvi konkursi najavljeni su još prošle godine.

Tada su brojni slovenskih, ali i bh. mediji pisali o pobuni sindikata i zaposlenih u Poštama Slovenije, jer je rukovodstvo najavilo da će, zbog pomanjkanja vozača i poštara, nove kadrove potražiti u BiH i Srbiji.

Uprava Pošte Slovenije je tada najavila da će novim zaposlenicima, uz radne dozvole, osigurati i obavezan kurs slovenskog jezika za koji država daje subvenciju te platiti ispit iz poznavanje slovenskog ustava i poštanskih propisa.

Sve informacije u vezi s ovim konkursom možete pronaći na linku Arz.gov.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije