Prilika za medicinare iz BiH: Početna plaća 2.000 eura, smještaj plaćen

Radiosarajevo.ba
Prilika za medicinare iz BiH: Početna plaća 2.000 eura, smještaj plaćen
Arhiv / S jednog od ranijih polusatnih štrajkova upozorenje ljekara

Agencije za rad i zapošljavanje BiH još uvijek provodi Triple Win projekt koji je ušao u svoj treći krug, a radi se o zapošljavanju medicinara u Njemačkoj.

Treći krug u ovoj godini bit će održan od 30. septembra do 4. oktobra, a rok za prijave je do 13. septembra.

Triple Win projekt provodi u ime njemačke vlade Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) i Agencija za zapošljavanje SR Njemačke u partnerstvu sa Agencijom za rad i zapošljavanje BiH, entitetskim zavodima za zapošljavanje i Zavodom za zapošljavanje Brčko distrikta BiH na osnovu Dogovora o posredovanju pri zapošljavanju radnika iz BiH u SR Njemačkoj na određeno vrijeme.

U javnom pozivu se navodi da se mogu prijaviti radnici za zdravstvenu njegu, a u opisu posla naveden je rad na mjestu asistenta za zdravstvenu njegu do priznavanja diplome u Njemačkoj, a poslije priznavanja diplome, rad na poslovima kvalifikovanog zdravstvenog radnika.

Prednost kod odabira će imati nezaposleni sa evidenciji službi za zapošljavanje.

Kako se navodi, potrebno je imati završeno minimum srednju medicinsku školu (IV stepen) - medicinska sestra – tehničar općeg ili pedijatrijskog smjera. Poznavanje njemačkog jezika nije obavezno, ali je prednost. Potreban je i položen stručni ispit za rad u struci, a prednost će biti radno iskustvo u posljednje četiri godine (opća njega, stažiranje, volonterski angažman, privatna njega u kući).

Kada su u pitanju uvjeti rada i boravka, između ostalog, navodi se da početna mjesečna plaća iznosi minimalno 2.000 eura bruto do priznavanja diplome za zdravstvenog radnika, a poslije nostrifikacije minimalno 2.400 eura. Navedeno je i da poslodavac osigurava smještaj, a zaposleni u cijelosti ili dijelom participira u troškovima. I troškove prijevoza radi zapošljavanja na relaciji BiH - Njemačka snosi poslodavac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije