Prijetnje smrću načelniku Bosanskog Petrovca

Radiosarajevo.ba
Prijetnje smrću načelniku Bosanskog Petrovca

Ermin Hajder, načelnik Bosanskog Petrovca (foto: arhiv)

Kantonalni odbor Naše stranke USK najoštrije osuđuje ponašanje rukovodstva Opštinskog vijeća Bosanskog Petrovca na čelu sa predsjedavajućim Obradom Miloševićem iz SNSD-a zbog zloupotrebe ovlasti i ustupanja skupštinske govornice lokalnim moćnicima za upućivanje prijetnji načelniku opštine Bosanski Petrovac Erminu Hajderu.

Predsjedavajući Obradović je na sjednici Opštinskog vijeća Bosanskog Petrovca dozvolio da se skupštini obrati gospodin Muhamed Čavkunović, poznat kao vlasnik lanca benzinskih pumpi. koji na sve moguće načine vrši pritisak na načelnika Ermina Hajdera da mimo procedure odobri otvaranje benzinske pumpe u Bosanskom Petrovcu, stoji u saopštenju Naše stranke.

Gospodin Čavkunović se u spomenutom obraćanju načelniku Hajderu obratio mafijaškim rječnikom te mu odlazeći sa skupštinske govornice zaprijetio riječima „vidimo se u čitulji“, javljaju iz Kantonalnog odbora NS.

“Poručujem multietničkom finansijskom bratstvu predvođenim Obradom Miloševićem i Muhamedom Čavkunovićem da Naša stranka nikada neće pristati na njihove ucjene i poslovanje mimo zakona. Nasa stranka zahtjeva od nadležnih organa, policije i tužilaštva da pod hitno poduzmu sve zakonom predviđene radnje i sankcionišu lice koje javno iznosi prijetnje smrću”, kazao je Dino Mustafić predsjednik Izvršnog odbora Naše stranke.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije