Prije podne oblačno, zatim slijedi razvedravanje: "Bablje" ljeto ne odlazi iz BiH

5
Radiosarajevo.ba
Prije podne oblačno, zatim slijedi razvedravanje: "Bablje" ljeto ne odlazi iz BiH
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Lijep dan u Sarajevu

Jutros je u centralnim i istočnim područjima bilo pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 8 sati: Drvar i Livno 8 stupnjeva, Ivan-sedlo i Sokolac 10, Bihać i Široki Brijeg 11, Bugojno, Jajce i Sanski Most 12, Banja Luka, Prijedor, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zenica 13, Gradačac, Trebinje i Zvornik 15, Bijeljina i Grude 16, Neum 19, Mostar 20 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u centralnim i istočnim područjima Bosne jutro i veći dio prijepodneva pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama, a u ostatku dana postepeno ravedravanje. Poslije podne lokalno slab pljusak je moguć na sjeveroistoku Bosne. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 19 do 25, na jugu do 29 stepen.

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

U Sarajevu jutro i dio prijepodneva pretežno oblačno vrijeme, uz postupno razvedravanje tokom dana. Najviša dnevna temperatura oko 21 stepen.

Sladić prognozira: Otkrio datume kada nas očekuju vrućine, a kada ponovo dolazi zahlađenje

Sladić prognozira: Otkrio datume kada nas očekuju vrućine, a kada ponovo dolazi zahlađenje

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Dodatna stabilizacija ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika trebale bi se umanjiti, u Hercegovini većim dijelom dana, u Bosni osjetnije u poslijepodnevnim satima. Sa postepenim rastom temperatura zraka, moguće su blaže reakcije u vidu glavobolje, malaksalosti, dekoncentracije, pretežno pod uticajem mjestimično sparnog vremena. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima i slojevito se odjenuti.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

ZA 13.09.2020 (Utorak), pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna temperatura od 23 do 29 stepena. 

ZA 14.09.2020 (Srijeda), sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna temperatura od 26 do 32 stepena. 

ZA 15.09.2020 (Četvrtak), umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 17 do 23, a najviša dnevna temperatura od 26 do 32 stepena, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije