'Prije nove godine nemoguće usvojiti budžet BiH'

Radiosarajevo.ba
'Prije nove godine nemoguće usvojiti budžet BiH'

Član Predsjedništva BiH, Nebojša Radmanović tvrdi da je do 1. januara nemoguće usvojiti budžet institucija BiH. 

Moguće je, kazao je, da tokom iduće sedmice bude retroaktivno usvojen budžetski okvir, onako kako su dogovorili lideri šest političkih stranaka. 

Radmanović je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao da je dobro što je postignut dogovor o Vijeću ministara BiH. 

"Jedino je polovično zadovoljan lider SDP-a Zlatko Lagumdžija, koji je htio biti predsjedavajući Vijeća ministara, ali je umjesto toga dobio Ministarstvo vanjskih poslova", naveo je Radmanović. 

Smatra i da je potrebno da se pravosuđe na nivou BiH vrati u okvire predviđene Ustavom, tj. da treba preispitati postojanje Suda i Tužilaštva BiH u sadašnjem obliku. 

Komentirajući obustavljanje istrage protiv predsjednika RS-a i nekih njegovih saradnika, Radmanović je dodao da je odmah nakon što je Tužilaštvo BiH pokrenulo taj proces rečeno da je on politički. 

"Znalo se ko to radi u Sarajevu, koji su to mediji i političari, ko to podržava u Tužilaštvu BiH. Sada se zna da smo apsolutno bili u pravu kada smo govorili da je to politički proces", rekao je Radmanović i naglasio da moraju biti osuđeni svi oni koji su takav proces pokrenuli.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije