Priča o hrabrosti i humanosti u BiH: Damira poklanja dom i zemlju porodici pogođenoj poplavama

2
Radiosarajevo.ba
Priča o hrabrosti i humanosti u BiH: Damira poklanja dom i zemlju porodici pogođenoj poplavama
Foto: Kolaž / Damira poklanja kuću za ugrožene u poplavama

Damira Tabaković iz Velike Kladuše odlučila je učiniti divan gest humanosti u ovim teškim vremenima.

Na svom Facebook profilu, ona je objavila da poklanja kuću i oko 7 duluma zemlje porodici koja je pogođena poplavama, čime želi pomoći onima koji su ostali bez svojih domova.

U svojoj objavi, Tabaković je napisala: "Poklanjam kuću i oko 7 duluma zemlje za porodicu ugroženu u poplavi. Ako se neko želi preseliti u Veliku Kladušu, želimo da pomognemo i uredno ćemo sve prepisati 1/1. Neka se javi kome je potrebno." Ova gesta solidarnosti pokazuje koliko je važno pomagati jedni drugima u teškim vremenima.

"Strava. Ovo je strava": Snimak iz zraka na kojem se vide kamenolomi u BiH šokirao regiju

"Strava. Ovo je strava": Snimak iz zraka na kojem se vide kamenolomi u BiH šokirao regiju

S obzirom na nedavne poplave koje su pogodile područja Bosne i Hercegovine, mnogi građani su ostali bez svojih domova i osnovnih sredstava za život. Ova priča o Damiri Tabaković oslikava snagu zajedništva i humanosti koja je posebno potrebna u trenucima krize.

Pohvale na račun njenog humanog čina stižu sa svih strana, a njen primjer može poslužiti kao inspiracija drugim građanima da se uključe i pomognu onima kojima je potrebno.

Jablanica zovem se Damira suprug Rifet Tabakovic poklaljam kucu i oko 7 dunuma zemlje za porodicu ugrozenu u poplavi ...

Posted by Damira Tabakovic on Wednesday, October 9, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije