Pretučeni povratnik smješten na Neurohirurgiju u Tuzli

Radiosarajevo.ba
Pretučeni povratnik smješten na Neurohirurgiju u Tuzli

Jučer napadnuti i povrijeđeni povratnik u Zvornik Nezir Dardagan se  tokom cijelog prethodnog dana veoma loše osjećao, te nekoliko puta povraćao krv, pa ga je sin Fehim u večernjim satima  hitno odvezao u Tuzlu, gdje su mu obavljeni dodatni pregledi.

Zvornik: Napadači na Bošnjake su Srbi iz mjesta Osmaci

Prvi mart: Napad u Zvorniku nastavak smišljene akcije

Zvornik: Uhapšen napadač koji je pretukao povratnika

Međureligijsko vijeće o napadu na vjernike u Zvorniku

Napad na vjernike muslimane u Zvorniku

 

CT snimak je pokazao da starac ima unutrašnji prijelom nosne kosti, kao i manje  krvarenje na mozgu, te je on zadržan na Neurohirurškom odjelu UKC-a Tuzla. S obzirom na inače narušeno Nezirovo zdravlje, porodica je veoma zabrinuta za krajnje posljedice jučerašnjeg događaja.

Napad na vjernike koji su krenuli na Bajram-namaz je glavna tema u gradu na Drini, kako u okvirima bošnjačke zajednice koja je ovih dana zbog praznika i sezone godišnjih odmora puno brojnija, tako i među srpskim stanovništvom.

Fehim Dardagan ističe da će izričito  insistirati kod nadležnih institucija da vinovnici budu krivično gonjeni i kažnjeni, a isto su zatražili i bošnjački zvaničnici u Zvorniku. Prema informacijama kojima raspolaže Avaz, nakon privođenja, jednodnevnog zadržavanja i ispitivanja, trojica učesnika bajramskog napada na zvorničke vjernike su pušteni iz pritvora.

Članovi porodice Nezira Dardagana, piše Avaz, povratničkih udruženja i brojni drugi ogorčeni su zbog toga što su se u nekim lokalnim medijima pojavile informacije kako su napadači zapravo bili isprovocirani od strane vjernike koji su se kretali prema džamiji.

“Radilo se o klasičnoj sačekuši i uopće se ne može govoriti o nekom spontanom događaju koji je uzrokovao incident. Mi te ljude nismo nikada ranije vidjeli, oni su nam iz čista mira stali na put i potom nas verbalno i fizički napali”, kaže Fehim Dardagan koji je u trenutku napada bio sa ocem, te sam zadobio nekoliko vidljivih povreda na tijelu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije