Pretresi u Banjoj Luci - otkriveno oružje i eksploziv

Radiosarajevo.ba
Pretresi u Banjoj Luci - otkriveno oružje i eksploziv

Foto: Arhiv

Banjalučka policija pretresla je danas više lokacija i objekata u naselju Pavlovac, u tom gradu, te pronašla veću količinu različitog oružja.

Postupajući po naredbi Osnovnog suda Banja Luka tokom pretresa su pronađene automatske puške, malokalibarske puške s optičkim nišanom, više vrsta eksploziva ukupne težine 14,3 kilograma, satni mehanizam, više kutija okvira i metaka različite vrste i kalibra, saopćeno je danas na vanrednoj pres-konferenciji u Centru javne bezbjednosti Banja Luka.

Na pres-konferenciji je potvrđeno i da je otkrivena i osoba koja je jutros ubila Jovu Višekrunu u njegovoj porodičnoj kući u naselju Kijevci, u općini Gradiška. Naime, policijski službenici Policijske stanice Gradiška lišili su slobode D.Z. iz Gradiške za kojeg su utvrdili da je izvršio krivično djelo razbojništvo sa smrtnom posljedicom.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija lišeni su slobode, S.Š. i Ž.M. iz Banje Luke. Nezvanično, javlja novinska agencija Fena, uhapšeni su Silvio Šobot i i Željko Mijatović.

Dalje radnje prema ovim osobama preduzimat će se po instrukciji postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije