Pretražen teren oko Kozije ćuprije, ni traga Redžiću

Radiosarajevo.ba
Pretražen teren oko Kozije ćuprije, ni traga Redžiću

Policija uz pomoć Gorske službe za spašavanje danas je pretražila teren iza Kozije ćuprije i obustavila istragu oko 15 sati: nisu uspjeli pronaći nikakav trag o nestalom akademiku Sulejmanu Redžiću. 

Ovo je za agenciju Fena izjavio Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, dodajući da će se potraga nastaviti, a u međuvremenu se provjerava svaka informacija građana koja je upućena policiji.

“U javnosti je plasirano niz kontradiktornih informacija o nestanku Redžića. Zbog toga policija provjerava svaku informaciju koju dobije da se ne bi nagađalo gdje je posljednji put viđen, na Trebeviću ili Bjelašnici. Razne su dezinformacije plasirane u javnost kada je porodica prijavila njegov nestanak, pa se piše nakon dva-tri ili četiri dana.

Redžićev nestanak porodica je prijavila nakon dan i po. Po zakonu potraga se ne provodi za eventualno nestalom osobom prije 24 sata od nestanka.”

Sulejman Redžić je prema saznanju policije iz kuće izašao 7. januara u popodnevnim satima, a njegov nestanak porodica je prijavila policiji 9. januara ujutro. 

Policija je uz pomoć drugih specijalnih službi već pretražila kanjon Miljacke, ali nije pronađen ni najmanji trag o nestalom Redžiću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije