Presuda u korist Hanke Paldum: Zbog povrede časti moraju joj platiti 4.000 KM

Radiosarajevo.ba
Presuda u korist Hanke Paldum: Zbog povrede časti moraju joj platiti 4.000 KM
PrtScr / Hanka Paldum
Općinski sud u Sarajevu donio je presudu po kojoj su Dušan Tomić i Goran Golub dužni Hanki Paldum isplatiti 4.000 KM za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda.

Iz Općinskog suda Sarajevu su za portal Radiosarajevo.ba potvrdili da je presuda donesena 8. februara ove godine, te da, osim isplate Hanki Paldum, dvojica optuženih moraju platiti i 670 KM za troškove parničnog postupka.

Goran Golub, inače za vrijeme agresije zatvorenik logora "Silos" u Tarčinu, tvrdio je da ga je popularna pjevačica 1993. fizički maltretirala, što mu je, navodno, prouzrokovalo trajna oštećenja. Prema tim navodima, Paldum mu je naredila da legne na zemlju, a potom mu je nogom “zgnječila spolni organ”, zbog čega, kako je kazao, kasnije nije mogao imati djecu. Takve okrutne konstrukcije sada su se potvrdile lažnima.

"Presudu sam dobila i zadovoljna sam jer je donesena. Drukčije nije ni moglo biti. Ipak, moram reći, nakon svega da ne mogu biti sretna s obzirom na ogromnu štetu koju mi je nanijela ova kleveta", rekla je za Avaz.ba Hanka Paldum.

Dušana Tomića, prvooptuženog i inače branitelja Gorana Goluba, pjevačica je tužila zbog širenja i plasiranja ovih navoda u javnost putem srbijanskih medija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije