Preminuo novinar Omer Delić

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo novinar Omer Delić
Privatni album / Omer Delić

U 63. godini života preminuo je novinar Omer Delić iz Gračanice,

Delić je, nakon završetka Gimnazije u Gračanici upisao i završio Fakultet političkih nauka u Sarajevu, a onda se zaposlio u BKC na mjestu novinara na Radio Gračanici.

"Bio je posvećen novinarskom pozivu, ali i spisateljskom radu. Uporedo je pomagao, koliko mu je vrijeme dozvoljalao u radu MZ Malešići i u školskom odboru u OŠ Malešići", navele su kolege s portala Radio Gračanica.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Njegova posvećenost pozivu noinara, nije prošla nezapaženo, pa je izabran za novinara urednika, a potom i za glavnog i odgovornog urednika i na tom mjestu bio je u dva navrata.

"Napisao je zapaženu knjigu „Otpor agresiji sa Ozrena“ kao i nekoliko zapaženih radova za Gračanički glasnik. Na svaki vid nepravde iz bilo koje strane ona dolazila, impulsivno je reagirao. U tome ponekad nije bio shvaćan. Nakon što je obolio od teške hronične bolesti penzionisan je prije 4. godine. Preminuo je na UKC u Tuzli, a iza njega je ostala supruga, sin, braća, sestre i mnogobrojna rodbina, komšije i prijatelji", dodale su kolege sa Radija Prijedor. 

Dženaza će biti obavljena danas u 14.30 sati mjesnom mezarju Kamenik u Malešićima.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba porodici te radnim kolegicama i kolegama izražava duboku saučešće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije