Preminuo Nazif Mujić, dobitnik Srebrnog medvjeda u Berlinu

Radiosarajevo.ba
Preminuo Nazif Mujić, dobitnik Srebrnog medvjeda u Berlinu
Dobitnik Srebrnog medvjeda na Filmskom festivalu u Berlinu 2013. godine za ulogu u filmu "Epizoda u životu berača željeza" reditelja Danisa Tanovića Nazif Mujić, preminuo je jutros.

Dženaza i ukop bit će obavljeni na Romskom mezarju u Svatovcu, u općini Lukavac, potvrdio je Mehmed Mujić, član Vijeća nacionalnih manjina Federacije BiH i stručni saradnik za pitanja Roma u Tuzlanskom kantonu.

"Nepravda ga je mnogo pogađala. U namjeri da svojoj porodici, supruzi Senadi i djeci Šemsi, Sandri i Danisu osigura bolji život, dva puta je odlazio u Njemačku, gdje je pokušavao ostati, no to mu nije uspjelo. Neki dan se vratio iz Njemačke, a jutros me zvao njegov brat da mi saopći ovu tužnu vijest", rekao je Mehmed Mujić. 

Mehmed Mujić tvrdi da je obavijestio nadležne institucije o smrti Nazifa Mujića i zamolio ih da, s obzirom na to da je riječ o porodici u kojoj niko ne radi, pomognu u organizaciji dženaze i ukopa, a kasnije i o vođenju brige o djeci.  

Pravdajući se neimaštinom, Nazif je prije godinu za 4.000 eura prodao Srebrenog medvjeda.

U filmu Epizoda u životu berača željeza glumio je samog sebe, nakon što je njegovoj supruzi odbijen liječnički pregled, jer nije imala zdravstveno osiguranje. Nazifu Mujiću je osvajanje prestižne nagrade na Festivalu u Berlinu donijelo trenutnu slavu, a nagradu je dobio za najbolju mušku ulogu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije