Preminuo Elvir Merdić, porodica uputila pismo zahvalnosti

Radiosarajevo.ba
Preminuo Elvir Merdić, porodica uputila pismo zahvalnosti

Elvir Merdić, u petak 31.10.2014. izgubio je svoju najtežu životnu bitku, nakon čega se porodica pismom zahvalnosti obratila javnosti, piše Maglaj.net.

"Dragi naši prijatelji, poznanici, rodbino; dragi ljudi dobrog srca,

Danas se opraštamo od jednog velikog čovjeka. Čovjeka koji se borio za ovu zemlju, za ovaj grad. Čovjeka koji je imao veliko srce i bio dobar sin, otac, muž, brat, dobar komšija, prijatelj. Bio je čovjek velikog srca i pozitivnog duha. Nažalost, ovu tešku bitku nije dobio. Njegovo srce, njegov organizam i tijelo više nisu imali snage... Ovim pismom želimo da se zahvalimo svim dobrim ljudima koji su učestvovali u pomoći koja je prikupljana za njega. Izvinjavamo se što vas ne nabrajamo posebno, ali stvarno vas je mnogo pa se plašimo da nekog ne izostavimo... Moramo da se zahvalimo Domu zdravlja Maglaj na njihovoj nesebičnoj podršci i pomoći; na svaki naš poziv bili su tu uz nas. Hvala Kantonalnoj bolnici Zenica i njihovom osoblju, a najveće hvala Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla i stručnom timu ljekara koji su obavili dugo očekivanu transplataciju. Veliko hvala i onima koji su donirali jetru, iako, nažalost, naš dragi Elvir nije preživio.

Dužnost je da vas obavijestimo jer ste nam nesebično pomagali, da je našem Elviru u petak ujutro uspješno obavljena transplatacija jetre u UKC Tuzla, ali nažalost njegovo srce nije bilo jako i nije mogao da izdrži. Znamo da se on puno borio, ali nažalost snage za borbu je nestalo. Njegovo stanje je bilo jako teško. Previše je oslabio čitav njegov organizam i nažalost, ništa se više nije moglo učiniti.

Otišao je jedan veliki čovjek, naš istinski heroj, ali ostavio je trag na ovome svijetu, a mi ćemo da ga zauvijek pamtimo, volimo i poštujemo. Još jednom se izvinjavamo što nismo u mogućnosti svakome posebno da se zahvaljujemo i nadam se da nam opraštate na tom. Znajte da ćemo vam uvijek bit zahvalni, kao sto je naš dragi Elvir bio i da vam nikada nećemo zaboraviti sve što ste za njega učinili. 

Molimo dragog Allaha da našem Elviru podari vječni rahmet i prekrasne Džennetske bašće, a mi ćemo zauvijek da ga nosimo u našim srcima."

Supruga Alma sa sinovima

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije