Preminuo bivši profesor Bajro Golić

Radiosarajevo.ba
Preminuo bivši profesor Bajro Golić

Bajro Golić, nekadašnji profesor sarajevskog Pravnog fakulteta, preminuo je jutros u tri sata na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Golić je preminuo četiri dana nakon što je primljen na KCUS, kao teška 'poli-trauma', sa višestrukim povredama koje je zadobio prilikom pada sa visine.

Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a, izjavila je za portal Radiosarajevo.ba da je Golić nakon dolaska i operativnog zahvata, podvrgnut agresivnom i teškom liječenju, te da je do vremena smrti bio na respiratoru.

Bajro Golić je rođen u Rogatici 17. oktobra 1948. U rodnom gradu završava osnovnu i srednju školu, a fakultet (Ekonomski) u Sarajevu

Golića pamtimo po umiješanosti u skandal na tuzlanskom Pravnom fakultetu gdje je, zajedno sa Zdravkom Lučićem, Sanjinom Omanovićem i Fuadom Saltagom, optužen za seksualno iskorištavanje studentica. Goliću i Lučiću je izrečena mjera isključenja iz nastavno-naučnog procesa do navršene 70 godine života, Omanoviću mjera isključenja iz nastavno-naučnog procesa u trajanju od dvije godine, a Saltagi mjera pismenog ukora.

Podsjećamo, jedan od optuženika Fuad Saltaga preminuo je 26. maja ove godine, kada je pronađen mrtav u svom stanu. Ovaj nekadašnji profesor i bivši dekan podnio je ostavku na mjesto prvog čovjeka Pravnog fakulteta zbog seksualnog skandala i sumnji da je plagirao knjigu splitskog profesora Nikole Viskovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije