Tuga / Cijela BiH tuguje: Preminuo 15-mjesečni dječak Zejd

06. 10. 2021. u 23:23:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Baltić Zejd, 15-mjesečni dječak iz Bužima preminuo je 4. oktobra.

Ovu žalosnu vijest potvrdio je i njegov otac, Fahrudin Baltić.

"Dragi prijatelji, imamo potrebu da vam se ovako obratimo jer ne možemo svakom ponaosob odgovarati. Dobili smo stotine poziva i poruka, kako od bližnjih prijatelja i rodbine, tako i od osoba koje ni ne poznajemo. Molimo Uzvišenog Gospodara da vas sve nagradi sto ste izdvojili vremena i napisali rijeci utjehe za nas i našu porodicu.

Naš Zejd, Allahu hvala, nije bio bolestan. U pitanju je nesretan slučaj kada je igrajući se sa sestrom, našao neki predmet na podu i progutao ga. Allahovom odredbom taj predmet je završio u njegovim plućima i za njega nije bilo spasa. Allah najbolje zna zašto. Na vrijeme smo stigli u bolnicu, doktori su uz Allahovu pomoć uradili sve sto su mogli da spase njegov život, ali Allah je odlučio da nas iskuša.

Kad je preselio Ibrahim, malo dijete našeg voljenog Poslanika s.a.v.s. on je, a.s., izrekao riječi koje su utjeha roditeljima:

'Oči plaču i srce je tužno, ali mi nećemo reći ništa drugo osim onoga čime je zadovoljan naš Gospodar'.

Mi smo zadovoljni Allahovom odredbom, i znamo da je nas Zejd sad na najljepšem mjestu.

Iskušenje kroz koje trenutno prolazimo je teško i molimo Boga da nam svaki trenutak olakša i da nas ruke našeg djeteta uvedu u Dženet", poručili su Zejdovi roditelji.

Dženaza preminulom mališanu objavljena je danas na mezarju Jusufovići u Bužimu.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba porodici izražava duboku saučešće.

Fahrudin Baltić - undefined

FOTO: Facebook: Fahrudin Baltić

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)