Preminula pedijatrica Jasminka Brkan-Hrvačić

0
Radiosarajevo.ba
Preminula pedijatrica Jasminka Brkan-Hrvačić
Foto: Facebook / Jasminka Brkan-Hrvačić

Prim. dr. Jasminka Brkan-Hrvačić, pedijatrica J.U. Doma zdravlja Konjic i Šefica Službe Službe zdravstvene zaštite djece, preminula je u utorak, 18. aprila.

Saopćenje iz Doma zdravlja Konjic prenosimo u cijelosti:

"Neopisiv gubitak koji smo doživjeli je dokaz tvrdnje da Bog prebrzo sebi uzima one najbolje među nama. Kao ljekar, pedijatar i direktorica ove ustanove bila je na usluzi svima, posebno našoj djeci. Tokom života i rada dala je nemjerljiv doprinos u zdravstvu.

Sa 45 izgledaju kao da su u dvadesetim: Arapske žene tvrde da zbog ovog recepta izgledaju mladoliko

Sa 45 izgledaju kao da su u dvadesetim: Arapske žene tvrde da zbog ovog recepta izgledaju mladoliko

Rođena je 14. marta 1956. godine u Konjicu, gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje. Studij medicine završila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 31. oktobra 1980. godine.

Od 4. marta 1981. godine do 7. januara 1986. radila je u RO Domu zdavlja Konjic. Zapošljava se u Općoj bolnici Travnik, koja je odobrila specijalističko usavršavanje iz pedijatrije. Specijalistički ispit iz pedijatrije položila je 26. februara 1991. godine.

Godine 1992., napustila je Donji Vakuf na početku ratnih dešavanja i s porodicom vraća se u rodni Konjic. Od 22. juna 1992. godine stavlja se na raspolaganje i daje nesebičan doprinos u Ratnoj bolnici Konjic. Od 2009. godine do početka osnivanja Doma zdravlja bila je pomoćnica direktora za primarnu zdravstvenu zaštitu J.U. Opšte bolnice Konjic.

Aktivno je učestovovala od 2011. godine do februara 2016. u osnivanju J.U. Dom zdravlja Konjic.

Do februara 2023. godine bila je direktorica J.U. Doma zdravlja Konjic, ali je, prije svega, bila ljekar, pedijatar kojem je pacijent bio na prvom mjestu.

Bila je vijećnik Općinskog vijeća Konjic u dva mandata.

J.U. Dom zdravlja Konjic i sam Konjic je izgubio izvrsnog ljekara i još boljeg čovjeka.

Srčanost, nesebičnost, dobronamjernost su epiteti koji su krasili našu doktoricu. Ostavila je neizbrisiv trag kod svih onih koji su znali prepoznati dobrotu. Privilegija je bila poznavati je, privilegija da baš ona nas liječi.

Koristimo se ovom prilikom da porodici izrazimo najdublje saučešće i da se zahvalimo za sve ono što je doktorica Jasminka Brkan-Hrvačić pružila ovoj ustanovi i našim pacijentima.

Nek’ joj je vječni rahmet, da joj Allah, dž.š., podari najljepše mjesto u dženetu, a porodici sabur.

Komemoracija za prim. dr. Jasminku Brkan-Hrvačić će se održati 20. aprila 2023. godine u 8 sati u sali Gradskog vijeća Grada Konjica", navode iz Doma zdravlja Konjic. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije