Preminula bivša pravobraniteljica RS-a

Fena
Preminula bivša pravobraniteljica RS-a
Bivša pravobraniteljica Republike Srpske (RS) Danijela Novaković (47) preminula je u Univerzitetsko Kliničkom centru RS-a u Banjoj Luci.

U februaru je hospitalizovana zbog krvarenja na mozgu koje je, kako su tada naveli ljekari, posljedica problema na krvnim sudovima. 

Prethodno je Novaković podnijela ostavku na funkciju republičkog pravobranioca, kao i njen zamjenik Mirko Stojčinović, a na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine RS-a i zvanično su razriješeni dužnosti.

Novaković je krajem prošle godine u parlamentu navela da je dobila prijetnje od Stojčinovića, koje je i prijavila policiji.

Tvrdila je i da je podnijela krivične prijave u nekoliko slučajeva koja su u nadležnosti Pravobranilaštva RS-a, u kojima postoji osnova sumnje u nezakonite radnje.

Na poziciju pravobranioca RS-a izabrana s funkcije načelnice odjeljenja pravnih poslova u Glavnoj službi za reviziju javnog sektora RS-a.

Prije ove dužnosti, bila je na čelu banjalučkog pravobranilaštva, a jedno vrijeme i na poziciji pomoćnika ministra finansija RS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije