Premijerka s vrhom SNSD-a o prioritetima Vlade RS-a

Radiosarajevo.ba
Premijerka s vrhom SNSD-a o prioritetima Vlade RS-a


U Vladi RS-a danas, 16. marta je održan sastanak novoizabrane premijerke RS-a Željke Cvijanović i najvišeg rukovodstva SNSD-a kako bi usaglasila mišljenja o narednim koracima Vlade RS-a.

"U narednih nekoliko sedmica želimo da se jasno zna koji su to koraci koje će Vlada preduzimati",  precizirala je Cvijanović i naglasila da je željela da dobije potvrdu za te prioritete i rokove u kojima će se provoditi.

Cvijanović je u izjavi novinarima podsjetila da je nakon izbora nove Vlade RS-a najavila da će održati čitav niz sastanaka kako bi krenulo u rješavanje određenih problema.

"Prvi sastanak tražila sam da se održi s rukovodstvom SNSD-a",  kazala je Cvijanović i precizirala da je cilj razgovora bio da se utvrde prioriteti budućeg rada te način kako će se ići dalje u tom radu, piše Fena.

Uz ekspoze je, kaže, napravljen i jedan akcioni plan i željela je da čuje razmišljanja o koracima koje će Vlada preuzimati.

Tokom dana, najavila je održavanje još sastanaka, kao i sutra.

Sastanku su prisustvovali Milorad Dodik, Nebojša Radmanović, Igor Radojičić, Nikola Špirić te ministri finansija i industrije Zoran Tegeltija i Željka Cvijanović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije