Premijer Tulumović i Vlada Tuzlanskog kantona podnijeli ostavke

2
Radiosarajevo.ba
Premijer Tulumović i Vlada Tuzlanskog kantona podnijeli ostavke
Foto: Javna rasprava / Danijel Tulumović

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović iz Stranke demokratske akcije i svi članovi Kantonalne vlade podnijeli su ostavke na svoje funkcije.

Premijer je ostavku podnio nakon što su to ranije danas učinili predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović iz reda srpskog naroda i njegov zamjenik Boris Krešić iz reda Hrvata, piše BHRT.

Kao ostvaren čovjek koji je napustio ugodne klupe Parlamenta Federacije BiH i zamijenio ih užarenom foteljom premijera, podnosim neopozivu ostavku na mjesto premijera. Želio bih se zahvaliti svim ministrima koji su zajedno sa mnom obavljali časnu, odgovornu i tešku dužnost. Posebno se zahvaljujem predsjedniku Skupštine Žarku Vujoviću. Kao premijer, nisam bio zadovoljan od početka rada vlade jer nije imala ministra iz reda Hrvata”, rekao je Tulumović.

Premijer i ministri ostavku su podnijeli u dijelu skupštinske sjednice koji je vodila zamjenica predsjednika Lejla Vuković.

Nakon toga zatražena je pauza od 15 minuta.

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović dao je neopozivu ostavku na tu funkciju, a ostavku je dao i njegov zamjenik Boris Krešić.

Uslijedila je pauza u zasjedanju Skupštine TK, nakon koje će navedene ostavke razmatrati zastupnici u kantonalnoj skupštini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije