Sastanak / Premijer FBiH Fadil Novalić s ministrima u posjeti Žepču

11. 05. 2021. u 12:49:00 Fena

Shares: 0

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić s federalnim ministrima poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem, te prostornog uređenja Josipom Martićem u posjeti je općini Žepče.

Novalić se susreo s načelnikom Matom Zovkom te premijerom ZDK Mirnesom Bašićem i ministrom poljoprivrede Mirsadom Hadžićem te predsjedavajućim OV Žepče Edinom Šišićem, piše Fena.

Predviđeno je da se delegacija Vlade FBiH danas sastane i s načelnikom Općine Tešanj Suadom Huskićem, a planiran je obilazak privrednih subjekata i to farme za uzgoj junadi Trans expert d.o.o. Žepče, te kompanija MI Madi d.o.o. i Mann+Hummel BA u Tešnju.

Cilj posjete je razgovarati o provođenju projekta iz oblasti privrede i infrastrukture na ovom području u kojima učestvuje Vlada Federacije BiH.

Poseban naglasak bit će na stabilizaciji privrede u vrijeme pandemije i izazovima s kojima se susreću niži nivoi vlasti i privrednici.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)