Prelijep sunčani dan u Olovu prekinulo nevrijeme

Radiosarajevo.ba
Prelijep sunčani dan u Olovu prekinulo nevrijeme
Foto: Screenshot / Nevrijeme u Olovu

Nakon nekoliko lijepih sunčanih dana, padavine se vraćaju u Bosnu i Hercegovinu. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda najavili su da će se vremenske prilike promijeniti u narednim danima, odnosno da će se popodnevni pljuskovi vratiti.

U Olovu je promjena već stigla, a na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi grad na poznatom lokalnom izletištu uz rijeku Biošticu - Zeleni vir.

Sutra u Bosni umjereno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Tokom dana, postupnim porastom oblačnosti, u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi ili slaba i povremena kiša. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini promjenljiv. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 23, a najviša dnevna od 25 do 31, na jugu od 31 do 35 stupnjeva.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, porast oblačnosti može uvjetovati kratkotrajni pljusak i grmljavinu. Jutarnja temperatura oko 16, a najviša dnevna oko 29 stupnjeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije