Prognoza za narednu sedmicu: Bliži nam se Miholjsko ljeto, ali kao da je nastupilo

Radiosarajevo.ba
Prognoza za narednu sedmicu: Bliži nam se Miholjsko ljeto, ali kao da je nastupilo
Arhiv / Ilustracija

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno sunčano. Po kotlinama u Bosni ima dosta magle i niske naoblake. 

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Sokolac 8; Bjelašnica, Ivan Sedlo i Livno 12; Bugojno, Sarajevo i Tuzla 13; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Jajce i Sanski Most 14; Doboj, Prijedor i Zvornik 15; Brčko 16; Gradačac 17; Trebinje 19; Mostar 22°C.

Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C, na jugu zemlje od 28 do 32°C. 

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25°C. 

U ponedjeljak, 17. septembra, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 13°C, na jugu zemlje od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

U utorak, 18. septembra, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle koja je najizglednija u centralnim i istočnim područjima. Vjetar u Bosni slab sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar slab jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

U srijedu, 19. septembra, u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima izgledna je magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar slab jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 14°C, na jugu zemlje od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

U četvrtak, 20. septembra, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima izgledna je magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 14°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C.

Bioprognoza za nedjelju

Uz povoljne biometeorološke prilike, sunčanije i stabilnije vrijeme, većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene, pri tome ne trebaju pretjerivati sa aktivnostima. Preporučljivo je dan provesti na otvorenom, uz mjere opreza. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije