Preko Mitolovca je lakše prijaviti korupciju

Radiosarajevo.ba
Preko Mitolovca je lakše prijaviti korupciju


Preko stranice www.mitolovac.ba građani Bosne i Hercegovine mogu prijaviti mito i korupciji te priložiti dokazne materijale (audio, video, dokumenti). Projekat je pokrenula mreža Radio Kameleon – Otvorena mreža ljudskih prava i demokratije, u okviru „Programa partnerskog građanskog zastupanja II (CAPP II) Centara civilnih inicijativa (CCI).

Riječ je o projektu čija je glavna ideja da se, većim prisustvom teme i antikoruptivnih strategija i taktika u javnoj sferi, podstakne (sve)opća javnost u Bosni i Hercegovini o percepiranju korupcije kao društvenog zla te da se svi mi, kao građani koji najčešće pasivno konzumiramo informacije o korupciji, i više i praktično angažiramo u borbi protiv korupcije čime doprinosimo da bh. društvo uistinu postane demokratsko i bliže Europskoj uniji.


Danas je u Sarajevu, ispred BBI Centra, postavljen promotivni štand, gdje se građani mogu podrobnije upoznati sa projektom, mogućnostima prijavljivanja korupcije i drugim temama vezanim, uopšte, za građansku borbu protiv korupcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije