Prekinuta sjednica skupštine Kantona Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Prekinuta sjednica skupštine Kantona Sarajevo


Nakon gotovo 13 sati zasjedanja uz nekoliko pauza večeras je u Sarajevu prekinuta sjednica Kantonalne skupštine. Predsjedavajuća Skupštine KS Mirjana Malić kazala je da će o nastavaku sjednice zastupnici biti na vrijeme obaviješteni.

Prije kraja sjednice zastupnici su usvojili Odluku o davanju saglasnosti na finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja za ovu godinu, a ukupni prihodi Zavoda planirani su u iznosu od 349 miliona KM.

O ovoj tački dnevnog reda uslijedila je duga rasprava u kojoj su zastupnici problematizirali raspodjelu sredstava, a ministar zdravstva KS Eldan Lokmić je kazao da će se planovi rada ovog zavoda pratiti te da će o njemu informirati zastupnike.

Usvojena je i Odluka o davanju saglasnoti na finansijski plan prihoda i izdataka JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Tokom današnje sjednice usvojen je Budžet Kantona kao i Zakon o izvršavanju budžeta KS.

U nastavku sjednice zastupnici će razmatrati nekoliko zakonskih rješenja među kojima su zakon o osnovnom, zakon o visokom obrazovanju, kao i zakon o koncesijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije