Prekinuta sjednica Predstavničkog doma PSBiH

Radiosarajevo.ba
Prekinuta sjednica Predstavničkog doma PSBiH

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je nakon višesatne pauze, tokom koje je zasjedala Komisija za finansije i budžet, prekinuta večeras nešto prije 18 sati, a bit će nastavljena u ponedjeljak, javlja Fena.

Predsjedavajući Doma Denis Bećirović je nakon pauze kazao da su napravili pauzu s ciljem da Komisija za finansije i budžet završi sjednicu i sačini izvještaj. Dodao je da je Komisija zasjedala sve do sada i da je zaključak Komisije da odlaže izjašnjavanje na neodređeno vrijeme o Prijedlogu zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu u drugoj komisijskoj fazi.

"Nakon što smo dobili ovaj zaključak Komisije, Kolegij se sastao i zaključili smo da ponudimo Predstavničkom domu da se izjasni o prijedlogu da ovu sjednicu nastavimo u ponedjeljak u 12 sati", kazao je Bećirović, nakon čega je uslijedilo glasanje.

Prijedlog je prihvaćen, tako da je sjednica Predstavničkog doma prekinuta i bit će nastavljena u ponedjeljak.

Na sjednici Predstavničkog doma koja je počela danas popodne trebao je biti razmatran Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije