Prekinut štrajk radnika u pravosuđu

Radiosarajevo.ba
Prekinut štrajk radnika u pravosuđu

Štrajk radnika u pravosuđu RS prekinut je u petak, potvrdio je Siniša Petrović, predsjednik Granskog sindikata pravosuđa RS, pišu Nezavisne.

Prema njegovim riječima, u ponedjeljak 18. februara, nastavlja se redovan rad u ovom sektoru. Petrović je kazao da je odluka donesena nakon razgovora predstavnika ovog sindikata sa Miloradom Dodikom, predsjednikom RS, koji je ponudio prihvatljivo privremeno rješenje za Sindikat pravosuđa.

"Dodik će da izvrši realokaciju sredstava iz budžeta predsjednika Republike da bi se izvršila nivelacija plata radnicima koji imaju najniža primanja u pravosuđu", naglasio je Petrović.

Dodao je da je riječ o sredstvima za prva tri mjeseca ove godine s nivelacijom plata sa ostalim budžetskim korisnicima, počevši od 1. januara, a biće isplaćena i naknada plata radnicima koji su bili u štrajku.

Predsjednik Granskog sindikata pravosuđa RS istakao je da će ovom mjerom biti obuhvaćeno oko 1.000, uglavnom administrativnih radnika u pravosuđu RS.

Petrović je u petak kazao da će Sindikat nastaviti razgovore s Vladom RS radi iznalaženja dugoročnog rješenja za plate zaposlenih u pravosuđu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije