Prekid isplate poticaja poljoprivrednicima

Radiosarajevo.ba
Prekid isplate poticaja poljoprivrednicima


Novoizabrani ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Stevo Mirjanić, danas je poslao službeni dopis svim bankama i potpisnicima Sporazuma o saradnji u postupku kreditiranju novčanih podsticaja. Za razvoj poljoprivrede i sela u 2012. godini se obustavlja daljnje dodjeljivanje kredita korisnicima podsticaja u poljoprivredi, piše Capital.

U dopisu upućenom UniCredit, Komercijalnoj, Bobar, NLB Razvojnoj banci, Novoj Banci i Balkan Investment Banci navodi se da je obustavljanje daljnje dodjele kredita korisnicima podsticaja u poljoprivredi neophodno izvršiti iz razloga priprema za plaćanje obaveza Ministarstva prema korisnicima podsticaja i bankama.

Zbog toga se mora izvršiti presjek stanja na određeni dan s ciljem eliminisanja pogrešnih uplata, te da se postupci koji su u obradi moraju okončati i dostaviti Ministarstvu najkasnije do 25. marta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije